• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Wednesday, 01 July 2015 10:14

Mai mult sport

Rate this item
(0 votes)

mai puține riscuri pentru inimă  

Pentru femeile de vârstă adultă, câteva ieșiri cu bicicleta pe săptămână aduc bună dispoziție, dar și un avantaj major pentru sănătatea inimii.

 

Un studiu recent demonstrează că pedalatul poate reduce riscul bolilor cardiovasculare în rândul femeilor. În jurul vârstei de 40-50 de ani, femeile care practică o activitate sportivă de intensitate medie, de câteva ori pe săptămână au mari șanse de a ține la distanță bolile de inimă sau accidentele vasculare cerebrale, arată un nou studiu. Datele provin de la peste un milion de femei care au participat la acest studiu întocmit de o echipă de cercetători din Marea Britanie.

Mers pe bicicletă, grădinărit, plimbări

Cele mai frecvente activități fizice desfășurate de femeile participante la studiu au fost mersul pe jos, grădinăritul și mersul pe bicicletă. Acestea au fost considerate de cercetători activități de intensitate medie, dar care antrenează totuși creșterea ritmului cardiac. Ei bine, femeile care obișnuiau să practice astfel de activități de 2-3 ori pe săptămână prezentau o scădere cu 20% a riscului de a dezvolta probleme cardiace.

De 3 ori pe săptămână

Cercetătorii au fost surprinși să constate că riscul nu scade mai mult în cazul acelor femei care aveau peste 3 ședințe de activitate fizică pe săptămână.
Așadar, rezultatele publicate în „Circulation”, revista Asociației Americane a Inimii, arată că pedalatul, mersul pe jos, grădinăritul au efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare în condițiile în care sunt practicate cu o frecvență medie de 3 ori pe săptămână.

OPINIA SPECIALISTULUI

„Femeile mature care sunt inactive au toate motivele să încerce adoptarea unei forme de activități fizice regulate. Plimbările cu bicicleta, mersul pe jos, de câteva ori pe săptămână sunt ideale pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare”, recomandă dr. Miranda Armstrong, de la Universitatea Oxford, Marea Britanie.

 

Read 1432 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 13:13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved