• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Thursday, 03 March 2016 07:51

Hipertensiunea

Rate this item
(1 Vote)

monitorizată printr-o aplicație mobilă

În cadrul Programului de Auto-diagnostic al Hipertensiunii Arteriale, Societatea Română de Cardiologie a lansat o aplicație care permite oricărei persoane care are un tensiometru electronic să își verifice singură, în mod corect, valorile tensionale. 

 

Pe platforma www.tensiuneamea.ro, utilizatorul este îndrumat cum să procedeze atât prin indicații scrise, cât și video. Pentru cei interesați, există și o variantă mobilă a aplicației (Tensiunea Mea), care poate fi descărcată rapid de pe Google Play, din App Store sau Magazin Play. Hipertensiunea arterială, alături de fumat, sedentarism și hipercolesterolemie sunt principalii factori de risc în apariția bolilor cardiovasculare. Acestea sunt responsabile de 60% dintre decese. Peste 40% dintre români suferă de hipertensiune arterială.

 

Read 1063 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 15:48
More in this category: « Mai mult sport Durerea toracica »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved