• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Wednesday, 15 July 2015 06:49

Otoplastia

Rate this item
(0 votes)

singura operaţie estetică ce se poate efectua din copilărie 

Cunoaştem cu toţii cel puţin o persoană care este complexată din cauza mărimii, a formei urechilor sale ori, în cele mai multe cazuri, de faptul că sunt mult prea depărtate de cap.

Urechile clăpăuge aduc numeroase complexe, mai ales în cazul copiilor care pot fi umiliţi de către colegi din această cauză. 

Remarcile pe seama aspectului urechilor îi pot influenţa în mod negativ pe copii. Aceştia pot deveni introvertiți, anti-sociali şi neîncrezători în propria persoană. Cel mai important rol în această situaţie îl joacă părinţii, care trebuie să fie bine informaţi cu privire la sentimentele copilului, dar şi la măsurile pe care le pot lua pentru a-i asigura celui mic o viaţă normală.

Urechile, complet dezvoltate la 9 ani

Urechile sunt complet dezvoltate în jurul vârstei de 9 ani şi rămân aşa toată viaţa, astfel încât de la această vârstă se poate face intervenţia de corecţie. Vârsta pacientului nu afectează modul în care va decurge operaţia sau recuperarea, iar ce este important de ştiut este faptul că rezultatul intervenţiei este definitiv, nu se mai produc schimbări în timp. Este o operaţie care se face cu anestezie locală sau generală la nevoie şi durează în jur de 1 oră, în funcţie de complexitate.

Corectarea poziției urechilor

În cazul urechilor care sunt mult prea depărtate de cap, intervenţia presupune realizarea unei incizii în spatele urechii, în pliul natural dintre ureche şi pielea capului. Chirurgul îndepărtează apoi cantitatea necesară de cartilaj şi piele, pentru a obţine efectul dorit. În unele cazuri, cartilajul va fi remodelat pentru a căpăta o formă mai plăcută, iar apoi fixat prin suturi, ce îi consolidează noua poziţie. În alte situaţii, esteticianul poate remodela urechile fără a elimina din cartilaj, realizând manevre ce stabilizează cartilajul permanent. După sculptarea cartilajului, pielea va fi cusută pentru a ţine urechea în poziţia dorită până ce vindecarea este completă.

Recuperare rapidă

Un aspect important de luat în calcul este faptul că intervenţia nu afectează în niciun fel capacitatea de auz. În ceea ce priveşte recuperarea, durerile sunt minime şi cedează foarte uşor la calmante. Urechile vor fi uşor umflate şi vinete în primele zile de după operaţie, iar firele se îndepărtează după 12 zile. Timp de câteva săptămâni, este necesară purtarea unei bentiţe care menţine urechile apropiate de cap şi ajută vindecarea.

Mit

Faptul că oamenii care au urechi „clăpăuge” au fost urecheaţi foarte des în copilărie nu este adevărat.

 

 

Read 1330 times Last modified on Wednesday, 25 November 2015 08:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved