• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Thursday, 14 January 2016 09:27

Operație spina bifida

Rate this item
(0 votes)

Premieră: O fetiță cu spina bifida, operată înainte de a se naște  

Prima operație de spina bifida la un bebeluș nenăscut a fost efectuată joi,  5 noiembrie, de o echipă medical coordonată de dr. Hadi Rahimian și dr. Sergiu Stoica.

 

Bebelușul – fetiță de doar 1250 de grame – suferea de mielomeningocel, cea mai severă formă de spina bifida. Operația extrem de complexă și rară este o premieră absolută pentru România. Doar în două centre din SUA și trei din Europa se mai realizează astfel de intervenții.

Premiera medicală a fost posibilă datorită echipei multidisciplinare coordonate de dr. Hadi Rahimian, chirurg fetal, obstetrician supraspecializat în medicină materno-fetală, directorul medical al Spitalului Băneasa, și dr. Sergiu Stoica, neurochirurg cu expertiză deosebită, co-fondator Brain Institute. Până acum, copiii diagnosticați cu spina bifida nu aveau nicio șansă reală de a fi operați înainte de naștere în țară.

Spina bifida este un defect de închidere osos la nivelul coloanei vertebrale. Repararea defectului înainte de naștere reprezintă șansa de a evita paralizia.

Read 915 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:05

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved