• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Friday, 15 January 2016 07:48

Herpesul

Rate this item
(0 votes)

Peste 60% din populația planetei suferă de herpes

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că herpesul, o infecție virală incurabilă, afectează 4 miliarde de persoane cu vârste între 15 și 49 de ani.

 

În majoritatea cazurilor, purtătorii virusului herpetic au doar simptome la nivel bucal, dar o parte deloc neglijabilă dintre ei suferă infecții genitale. Există două virusuri aflate la originea herpesului.

Virusul Herpes simplex tip 1 (HSV-1) cauzează herpesul gurii și afectează 3,7 milioane de oameni. Herpesul bucal este o infecție manifestată prin apariția unor leziuni dureroase la nivelul buzelor, acoperite cu vezicule și foarte contagioase. Virusul se transmite prin contact direct, atingere, sărut, dar și prin folosirea în comun a unor obiecte contaminate (pahar, tacâmuri, prosop etc.).

Virusul Herpes simplex tip 2, care provoacă frecvent infecții genitale, afectează 417 milioane de oameni. Odată contractat, virusul herpetic rămâne toată viața în organism, această infecție fiind incurabilă, țin să precizeze medicii.

Read 1081 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:05

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved