• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Friday, 24 April 2015 12:28

INTERDIAB 2015

Rate this item
(0 votes)

Cel mai nou şi interactiv eveniment dedicat bolii cronice renale diabetice din România!

Lucrări de cercetare originale – subiecte de interes – speakeri de renume. Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate îngrijirii complexe a pacienților cu diabet zaharat: „Conferința Internațională de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat și al Complicațiilor sale – INTERDIAB 2015” a reunit peste 400 de participanți și peste 50 de speakeri naționali și internaționali din domeniile diabetologiei, nefrologiei, endocrinologiei, neurologiei și cardiologiei.

„Prima ediție a INTERDIAB 2015 s-a bucurat de un real succes, lucru care a fost demonstrat și de interactivitatea participanților și interesul acordat temelor din cadrul conferinței. Programul evenimentului a fost complex și am avut onoarea de a avea alături de noi pe unii dintre cei mai importanți experți naționali și internaționali din domeniu. Ne-am dorit să avem o manifestare de înaltă ținută științifică și mă bucur că am reușit să aducem lucrări originale de interes care sper să se concretizeze printr-un beneficiu în practica medicală curentă a participanților”, a declarat prof. dr. Cristian Serafinceanu, președintele Asociației pentru Studii Reno-Metabolice și Nutriționale și președintele conferinței INTERDIAB 2015.

Tema principală a conferinței a reprezentat-o conexiunile interdisciplinare ale bolii cronice renale diabetice.

Prima zi a evenimentului a fost deschisă de 2 cursuri educaționale pentru rezidenți.  Primul curs, susținut de prof. dr. Carmen Ginghină, a avut ca temă: „Tratamentul riscului cardiovascular la pacienții cu diabet zaharat tip 2” fiind prezentate strategii pentru susținerea pacienților în obținerea schimbărilor pozitive ale stilului de viață, luând în calcul și faptul că îngrijirea centrată pe pacient favorizează o abordare multifactorială. Al doilea curs de educație, susținut de prof. dr. Cristian Serafinceanu, a abordat tema „Tulburările metabolice și boala renală cronică: aspecte clinice și terapeutice”, fiind discutate tulburările metabolismului glucidic, al lipoproteinelor și al metabolismului proteinelor în boala cronică de rinichi.

În a doua zi a evenimentului lucrările științifice s-au desfășurat în 2 săli paralele, temele abordate fiind axate pe subiecte conexe bolii cronice renale diabetice, de la prevenția primară și aspecte particulare ale bolii cronice renale diabetice, la prevalența bolii cronice de rinichi în România și Europa la hipertensiunea arterială, obezitate și celelalte complicații metabolice ale diabetului zaharat.

În ultima zi a evenimentului participanții au dezbătut numeroase subiecte de interes precum: corelațiile între boala cronică de rinichi și sindromul metabolic; relația dintre insuficiența renală și funcția tiroidiană la pacienții cu diabet de tip 2, reducerea riscului de accident vascular cerebral la pacienții cu diabet zaharat, hipoglicemie și terapia de substituție în boala renală cronică ș.a.

Prof. dr. Cristian Serafinceanu, președintele conferinței INTERDIAB 2015, a mai declarat că: „Prima ediție a INTERDIAB și-a dorit să sublinieze importanţa abordării multidisciplinare a bolii cronice de rinichi diabetice, prezentarea rezultatelor cercetării originale românești în acest domeniu și valorificarea interdisciplinară a experienței clinice - ținte pe care consider că am reușit să le atingem în cadrul acestei conferințe. Ne dorim ca și la următoarele ediții să continuăm atragerea de lucrări originale și teme de interes, în aceeași notă, făcând astfel din INTERDIAB un eveniment de tradiție pentru peisajul medical românesc”.

„Conferința Internațională de Management Interdisciplinar al Diabetului Zaharat și al Complicațiilor sale – INTERDIAB 2015” a avut loc în perioada 26-28 martie 2015 și a fost organizată științific de Asociația pentru Studii Reno-Metabolice și Nutriționale.

Mai multe informații despre această manifestarea științifică pot fi găsite pe website-ul evenimentului: www.interdiab.ro.
Read 1331 times Last modified on Friday, 24 April 2015 13:01

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved