• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Tuesday, 22 December 2015 08:16

Diabetul la distanță

Rate this item
(0 votes)

3 modalități prin care poți ține diabetul la distanță  

Diabetul este o tulburare a metabolismului ce este determinată de producția insuficientă de insulină a organismului, fie moștenită genetic, fie provocată de o viață sedentară sau de o dietă nesănătoasă.

Pentru că diabetul afectează din ce în ce mai multe personae în întreaga lume, medicii specialiști vin cu recomandări de care să ținem cont dacă vrem să îi prevenim apariția.

1. Prevenirea obezității

O greutate corporală în limitele normale scade șansele de apariție a diabetului Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primește semnale eronate care dereglează producția de insulină. În aceste situații, sportul și mișcarea în aer liber sunt activități recomandate cu tărie de către diabetologi.

Obezitatea în România

2. Berea, un posibil aliat

Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conținutului său de micro și macronutrienți, berea, consumată moderat și însoțită de o dietă bogată în legume, fructe și pește (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariției diabetului.

„Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetului de tip II. Nu toată lumea știe, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngrașă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de alta parte, ingredientele berii au proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Efectele positive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier și calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viață sănătos”, declară dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

3. Mesele bogate în fructe și legume

Pentru a echilibra conținutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe și legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, daca dieta este completată și cu alimente bogate în fibre, precum nucile și alunele, riscul apariției acestei afecțiuni scade cu până la 21%.

 

Read 1226 times Last modified on Tuesday, 22 December 2015 08:26

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved