Thursday, 25 February 2016 10:22

Adevărat sau fals despre ARTROZĂ

Rate this item
(0 votes)

Artroza este cea mai frecventă boală a articulațiilor?
Adevărat. Chiar de la vârsta de 40 de ani, aproape jumătate dintre oameni prezintă cel puțin o articulație afectată de artroză, fără însă ca suferința să devină zgomotoasă.

Atenție! După vârsta de 70 de ani, procentul persoanelor care acuză dureri din cauza artrozei trece de 80%, potrivit EULAR (Liga Europeană contra Reumatismului).

 

Există medicamente capabile să vindece artroza?

Nu. În schimb, există suplimente nutritive care pot încetini uzura cartilajului, susținând procesul de lubrifiere la nivelul articulației. Artroza apare din cauza deteriorării articulației din punct de vedere mecanic, iar inflamația care apare în timp complică evoluția artrozei. Suplimentele pe bază de ulei marin Bionovex și acid hialuronic acționează pe două planuri: întârzie procesul degenerativ și combat inflamația.

Durerile din artroză apar dimineața sau în repaus?

Nu. Mișcarea este cea care provoacă durerile articulare. Astfel, după o noapte de somn, durerea este atenuată, dar dimineața ai nevoie de timp pentru deblocarea articulației anchilozate. Durerea se accentuează pe măsură ce îți desfășori activitățile zilnice, mai ales dacă depui efort fizic sau stai mult timp în picioare.

Infiltrațiile cu acid hialuronic sunt utile în caz de artroză?

Adevărat. Infiltrațiile locale au ca obiectiv împiedicarea progresiei artrozei. Sunt bine tolerate de pacienți, iar rezultatele sunt vizibile de la primele administrări.

5 sfaturi pentru sănătatea articulațiilor

Kinetoterapie este indicată?

Da. Exercițiile au ca efect tonifierea musculară, ceea ce ajută în lupta contra durerii articulare. Ședințele de kinetoterapie îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor.

În caz de artroză, trebuie evitată activitatea fizică?

Nu. În afara puseelor inflamatoare dureroase, activitatea fizică este recomandată și chiar utilă, cu condiția ca efortul să nu fie intens și să respecte mișcările naturale ale articulațiilor. Astfel, persoanele active își pot desfășura activitățile preferate, își mențin mobilitatea articulară, iar durerile se estompează.

Greutatea corporală în exces favorizează artroza genunchiului?

Da. Obezitatea, alături de alți factori de risc, precum traumatismele locale, mișcările repetitive efectuate la locul de muncă sau în timpul practicării unui sport, dar și sedentarismul favorizează instalarea artrozei.

Read 1973 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 14:41

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...