• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Tuesday, 28 April 2015 12:41

Cancerul, modul de viaţă

Rate this item
(0 votes)

şi moştenirea genetică

Două treimi dintre cazurile de cancer sunt „sporadice”, însemnând că sunt cauzate de mai mulţi factori care ţin de comportamentul şi de modul de viaţă al individului, a declarat dr. Doina Azoicăi, şef Departamentul de Oncogenetică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Iaşi.

Cealaltă treime dintre cancere sunt „cancere familiale”, pe care individul nu le poate influenţa, depinzând de predispoziţia genetică.

„Genetica şi oncogenetica au făcut paşi importanţi. Descoperirile şi medicina moleculară din momentul de faţă ne dau posibilitatea chiar şi în România să putem să identificăm, să depistăm din timp aceste persoane care ar prezenta un risc potenţial pentru cancere ereditare”, a precizat dr. Doina Azoicăi. Ea a anunţat că în interval de un an, 150 de persoane s-au adresat departamentului pe care îl conduce pentru a face teste genetice.

Read 1474 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved