• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Monday, 18 January 2016 08:15

Cancerul de plămâni

Rate this item
(0 votes)

diagnosticat rapid la Institutul „Marius Nasta”

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” s-a deschis centrul de cercetare pentru diagnosticarea cancerului pulmonar. Aici, boala poate fi diagnosticată în 3 săptămâni, față de circa 6 luni cât erau necesare anterior.

În cadrul noului centru pot fi realizate toate evaluările: pneumologică, bronhoscopică, imagistică, histologică, chirurgicală, funcțională, oncologică, necesare pentru depistarea bolii. Orice pacient suspect de cancer trimis la Institutul „M. Nasta” poate beneficia de serviciile oferite, a precizat dr. Irina Strâmbu, directorul centrului.

Cancerul pulmonar, ucigaşul nr. 1

 „Astfel, se oferă pacientului șansa la cel mai bun tratament pentru cancerul pulmonar: operația. Orice întârziere poate permite bolii să avanseze, iar pacientul riscă să piardă momentul operator. Tratamentul citostatic nu oferă șanse de vindecare în absența operației”, a mai spus medicul.

Read 869 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved