• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Wednesday, 09 December 2015 07:20

Durerea de gât

Rate this item
(1 Vote)

anunță unele boli de sezon

Durerea de gât este prima care anunță instalarea sezonului prielnic răcelilor. Senzație de uscăciune, usturime, durere, dificultăți la înghițire… Deși pot părea banale, aceste simptome sunt supărătoare și necesită tratament.

Durerea la nivelul gâtului poate avea origini și consecințe diverse. Iată despre ce afecțiuni ar putea fi vorba acum în sezonul rece.

Amigdalită

Cunoscută și sub numele de angină, această afecțiune se traduce prin faptul că o infecție a dus la inflamația amigdalelor. Este o boală destul de des întâlnită, relativ banală și ușor tratabilă. Începe cu senzația de furnicături în gât, apoi îngreunează înghițirea, dă dureri, febră, uneori și tuse. În unele cazuri, apare și mărirea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului. Totuși, aceleași simptome pot apărea și în boli grave, precum cancerul. De aceea, este necesar să mergeți la medic în cazul în care durerea nu cedează într-o săptămână.

Faringită sau laringită

Faringita se manifestă la fel, prin simptome de durere, febră, dificultăți la înghițire, ganglion umflați. Adesea e însoțită de o bronșită cronică sau de sinuzită. Pe de altă parte, laringita afectează corzile vocale, dând răgușeală, tuse seacă și durere. Marele semnal de alarmă îl constituie prelungirea acestor stări, mai ales a răgușelii.

Infecții virale

Varicela și oreionul pot da dureri în gât persistente, dar și mononucleoza infecțioasă, așa-numita boală a sărutului. Provoacă febră, dureri în gât și mărește ganglionii limfatici.

Tratament

Ideal pentru combaterea inflamațiilor cavității bucale și ale gâtului este un produs care să conțină: un antibiotic cu effect local și cu spectru larg de acțiune antimicrobiană, un antiseptic pentru dezinfectarea cavității bucale, un analgetic cu acțiune rapidă și de lungă durată pentru calmarea durerii.

Preparatul farmaceutic nu trebuie să conțină zahăr, astfel încât să se protejeze dinții și să se prevină apariția cariilor. Sunt binevenite și proprietățile dezodorizante ale unui astfel de produs, pentru că deseori inflamațiile din gură și gât sunt însoțite de miros neplăcut (halenă).

 

Read 2013 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved