• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Monday, 20 April 2015 07:50

Durerea de spate, tratată fără bisturiu

Rate this item
(0 votes)

Tendinţa în lumea medicală la nivel mondial este aceea de a trata problemele spatelui (hernia de disc, spondiloza, discopatia…) prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive.

Durerea de spate este abordată prin terapii personalizate care presupun decompresie şi mobilizare vertebrală, hidratarea discului vertebral, kinetoterapie, fizioterapie.

 

Durerile de spate anunţă, de cele mai multe ori, o afecţiune a coloanei vertebrale care nu trebuie ignorată. Cea mai nouă şi performantă clinică de vertebrologie şi ortopedie din Bucureşti – Coloana Medicală – apelează la o abordare multidiscliplinară a durerii de  spate şi oferă tratamente inovatoare şi personalizate pentru toate afecţiunile coloanei vertebrale.

Dr. Vasile Druţă
Medic primar ortopedie şi traumatologie
Manager General - Clinica
„Coloana Medicală”
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0740 100 080

Indicaţii: hernia de disc, spondiloza, discopatia

Tendinţa în lumea medicală, la nivel mondial, este aceea de a trata problemele coloanei vertebrale prin terapii conservatoare, nechirurgicale, neinvazive. În cadrul clinicii Coloana Medicală practicăm şi noi aceste tipuri de tratamente inovatoare, care sunt realizate cu ajutorul aparatelor de top din domeniul fizioterapiei şi sub stricta supraveghere a personalului specializat.
Aceste tratamente şi proceduri sunt folosite pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc, spondiloza, discopatia şi constau în:
- decompresia tridimensională electronică a coloanei vertebrale – cu ajutorul căreia hidratăm discurile intervertebrale şi creăm premisele vindecării lor;
- mobilizarea vertebrală – prin care deblocăm segmentele discovertebrale, redresăm microcirculaţia, reducem spasmele musculare şi contribuim la corectarea posturii
- fizioterapia şi kinetoterapia – extrem de importante pentru întărirea musculaturii la nivelul spatelui.

Mituri si fapte despre durerea de spate

Medicaţia modernă

De asemenea, se utilizează medicaţie orală şi injectabilă în scop antiinflamator, analgezic, miorelaxant pentru reducerea durerii, pentru creşterea complianţei pacientului şi pentru a-l reintegra cât mai rapid în viaţa socială. La fel de importantă este şi terapia biologică de tip PRP (platelet rich plasma), de regenerare biologică, pe care o utilizăm pentru recuperarea şi pentru refacerea cât mai rapidă a discului intervertebral şi a ţesuturilor învecinate (muşchi, ligamente) de la nivelul coloanei vertebrale, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă afecţiuni articulare (genunchi, gleznă, umăr, cot) şi musculo-ligamentare.
Tratamentele sunt nedureroase, cu o toleranţă şi complianţă a pacientului extrem de bună.

„Şcoala spatelui”

Prin conceptul „back to school” sau „şcoala spatelui” pacienţii şi toţi cei care vor să se ferească de problemele spatelui sunt învăţaţi reguli şi modalităţi de a-şi proteja spatele zi de zi, în scop profilactic şi terapeutic. Câteva reguli generale ar fi: evitarea sedentarismului, a poziţiilor fixe, vicioase, evitarea frigului, a aerului condiţionat, a curentului, a greutăţilor mari, practicarea exerciţiilor fizice.

În cadrul clinicii Coloana Medicală tratamentul durerii de spate este multimodal, funcţionând printr-o bună colaborare interdisciplinară a specialiştilor şi personalizat, astfel încât fiecare pacient să beneficieze de întreaga aparatură tehnologică şi de cunoştinţe permanent conectate la tendinţele medicale moderne şi de actualitate.

1. Hernie de disc – reprezintă o afecţiune de natură neurologică ce se caracterizează prin alunecarea/hernierea nucleului pulpos (zona moale a discului intervertebral) de-a lungul măduvei spinării şi coloane vertebrale. Se manifestă prin dureri de spate foarte intense în zona respectivă. Hernia poate să apară la orice nivel al discurilor intervertebrale, dar cele mai frecvente două localizări sunt la nivelul regiunii lombare şi cervicale.

2. Spondiloză cervicală – este o condiţie degenerativă a coloanei cervicale, ce afectează corpurile vertebrale şi discurile de la nivelul gâtului, care se deshidratează şi se îngustează, făcându-şi apariţia osteofitele (aşa-numitele „ciocuri de papagal”). Factorul major al spondilozei cervicale este înaintarea în vârstă.

3. Discopatie – este un termen general folosit pentru a defini afecţiunile discurilor intervertebrale, indiferent de etiologia acestor afecţiuni. Cel mai frecvent şi în mod corect, acest termen este utilizat cu sensul de discopatie degenerativă, ceea ce presupune o deteriorare structurală a discului intervertebral odată cu înaintarea în vârstă.

Read 1260 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 14:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved