• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Wednesday, 07 August 2013 07:00

Dorința sexuală crește vara

Rate this item
(0 votes)

Căldură, forme scoase de iveală de ținute lejere, nopți lungi... sunt tot atâtea elemente care, în sezonul estival, pun pe jar simțurile și favorizează formarea relațiilor de mai lungă sau mai scurtă durată. Putem spune astfel că vara este în creștere atracția sexuală? Da, răspunde categoric dr. Beatrice Cuzin, renumit sexolog francez. „Iarna, chiar dacă nu știm precis de ce, avem tendința de a ne replia spre noi înșine, să avem activități monotone, să mâncăm mai mult”, explică dr. Cuzin.

„Suntem mai puțin activi, iar aceste lucruri pot fi explicate în mare parte prin lipsa luminii naturale. Este ceea ce medicii psihiatri numesc tulburări afective sezoniere”, continuă ea. Cu alte cuvinte, numeroși factori duc la scăderea libidoului în sezonul rece. „Constatăm acest lucru de obicei în consultațiile noastre, dorința sexuală fiind la cote minime iarna. Dar trebuie menționat că acest aspect depinde și de fiecare individ în parte sau de mediul geografic”.

5 mituri despre plăcerea sexuală.

Senzualitate estivală

Vara, într-adevăr, pijamalele și alte obiecte care „ucid” dragostea rămân în dulap. Costumele de baie, bluzele decoltate, rochiile vaporoase sunt la tot pasul în sezonul cald. „Suntem înconjurați de senzualitate vara. Culorile sunt vii, mirosurile mai puternice, căldura corpului este accentuată de cea exterioară. Ne simțim mai binedispuși și mai puțin stresați”, subliniază dr. Beatrice Cuzin.

Sexualitatea, elixir de tinerețe.

Deși niciun studiu nu stabilește în mod științific creșterea libidoului în lunile de vară, opinia specialistului francez este fără echivoc: „Când timpul este frumos, noi ca medici sexologi constatăm reducerea cazurilor cu probleme sexuale. Nu este un mit. Dorința sexuală explodează vara. Pacienții noștri spun că se simt mai relaxați și mai dispuși către experiențe sexuale”.

Suntem din ce in ce mai nebuni?

Din păcate, toamna, buletinul meteo și întoarcerea din concediu duc la scăderea libidoului. Ce se poate face pentru a se menține atracția estivală? „Este simplu”, răspunde dr. Beatrice Cuzin. „Trebuie să vă păstrați week-endurile ca mijloace de evadare din cotidian și să utilizați elementul surpriză pentru întreținerea dorinței sexuale. Esențial este să știți a ieși din rutină și a pune deoparte tot ce înseamnă stres”.

Read 1768 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved