• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Tuesday, 20 August 2013 09:53

Sfaturi pentru viața sexuală

Rate this item
(0 votes)

 

Stilul de viață este mai important decât credem pentru a avea o viață sexuală normală. Iată ce le recomandă medicii sexologi bărbaților pentru a evita tulburările de dinamică sexuală.


Ce trebuie să evitați?

Fumatul: nicotina provoacă constricția vaselor sanguine și diminuează fluxul de sânge către organele genitale, ceea ce conduce în timp la apariția disfuncțiilor erectile.

Medicamente care afecteaza viata sexuala.

Alcoolul: a se consuma cu moderație, altfel există pericolul impotenței. Un pahar de vin are efect stimulant la început, dar consumul cronic și excesiv de alcool are efecte redutabile asupra vieții sexuale: scăderea nivelului de testosteron (hormonul virilității), pierderea controlului asupra erecției.

Etnobotanice/droguri: pe lângă faptul că sunt ilegale, consumul de substanțe stupefiante anulează activitatea sexuală.

Ce trebuie să faceți?

Mențineți-vă greutatea corporală în limite normale și aveți grijă la alimentație. Obezitatea este însoțită de numeroase probleme la nivelul circulației sanguine și de scăderea nivelului de testosteron, ceea ce influențează negativ capacitatea de a avea sau de a menține erecția. Mai multe studii au demonstrat că persoanele cu un indice al masei corporale (IMC) de peste 28,7 prezintă un risc cu 30% mai mare de impotență.

Dorința sexuală crește vara.

Atenție la colesterol! Includeți în alimentație grăsimi „bune” de genul acizilor esențiali omega 3 din pește, ulei de măsline, de nuci, de soia și excludeți grăsimile saturate de origine animală, care cresc colesterolul „rău” (carne grasă, mezeluri etc.), ceea ce duce la îngustarea arterelor inclusiv la nivelul organelor sexuale și la disfuncții erectile.

Exerciții fizice

Efectuați zilnic, spre exemplu, 30 de minute de înot, de mers în ritm rapid sau de alergare. Preferați mersul pe bicicletă? Puteți practica și acest sport, dar aveți grijă ca, pentru a nu împiedica circulația sanguină la nivelul organelor genitale, să reglați șaua bicicletei nici prea sus, nici prea jos, ci astfel încât picioarele să fie ușor îndoite când pedalele se află în cel mai jos punct.

Sexualitatea, elixir de tinerețe.

De ce bărbaților le este recomandat sportul? Pentru că:

 • Favorizează secreția de endorfine, hormonii stării de bine și plăcerii sexuale.
 • Ajută la reducerea excesului ponderal.
 • Contribuie la relaxarea organismului și la combaterea stresului.
 • Îmbunătățește sistemul cardiovascular și circulația sanguină.

De reținut

Odihniți-vă cel puțin 7 ore în timpul nopții, iar dimineața veți avea cele mai bune performanțe sexuale, pentru că testosteronul este la nivel maxim.

Fiți inventivi, aduceți mai multă fantezie în viața sexuală, deoarece și rutina și plictiseala pot duce la disfuncții erectile.

Read 2056 times Last modified on Tuesday, 20 August 2013 10:12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved