• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Tuesday, 09 September 2014 09:32

Adevărat sau Fals

Rate this item
(0 votes)

Despre infecţiile urinare

Infecţiile urinare sunt unele dintre cele mai frecvente probleme feminine. Una din 4 femei se confruntă cu o infecţie urinară la un moment dat în viaţă, iar riscul de recidivă este foarte mare. Vă prezentăm o serie de reguli care ajută la prevenirea infecţiilor urinare repetate.


Merişoarele previn infecţiile urinare.

ADEVĂRAT. Aceste fructe roşii cu gust acrişor-amărui sunt recunoscute ca remediu tradiţional contra infecţiilor urinare şi pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc, sirop sau comprimate. Proprietatea merişoarelor de a preveni infecţiile urinare este recunoscută oficial şi de agenţiile farmaceutice internaţionale. Astfel, din 2004, merişoarele beneficiază de următoarea recomandare oficială: „contribuie la scăderea aderenţei bacteriilor E. coli la nivelul peretelui căilor urinare”.

Consumul de apă nu are nicio importanţă asupra incidenţei infecţiilor urinare.

FALS. Medicii recomandă consumul a minimum 1,5 litri de apă pe zi pentru a reduce riscul infecţiilor urinare. Micţiunile frecvente scad concentraţia urinei. Această recomandare este cu atât mai importantă în sezonul cald, când transpirăm mai mult şi există tendinţa de a urina mai puţin.

Lenjeria sintetică şi strâmtă, colanţii favorizează infecţiile urinare.

ADEVĂRAT. Materialele sintetice, în contact strâns cu pielea, favorizează mediul cald şi umed, propice dezvoltării bacteriilor responsabile de infecţii urinare. În schimb, bumbacul lasă pielea să respire şi previne transpiraţia şi înmulţirea bacteriilor.

Vinul alb este recomandat.

FALS. Consumul de vin alb, şampanie sau de alimente condimentate pot modifica pH-ul urinei şi astfel favoriza proliferarea germenilor.

Costumul de baie trebuie spălat de fiecare dată după plajă.

ADEVĂRAT. Este recomandabil să nu lăsăm costumul de baie să se usuce pe noi, pentru că acest lucru conduce la fenomenul de macerare şi multiplicare a germenilor. Tot din acest motiv este necesar să facem duş după fiecare baie în mare sau piscină. Iar costumul de baie trebuie spălat în fiecare seară cu apă şi săpun.

Infecţiile urinare se transmit prin contact sexual.

FALS. Infecţiile urinare nu sunt contagioase şi nu se transmit de la femeie la bărbat prin intermediul raporturilor sexuale. Dar abstinenţa este recomandată până la vindecarea bolii, întrucât simptomele pot deveni mult mai supărătoare după un contact intim.

 

 

 

 

 

Read 1236 times Last modified on Friday, 11 March 2016 11:07
More in this category: « În cinstea RINICHIULUI

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved