• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Tuesday, 28 April 2015 12:32

Boala cronică de rinichi

Rate this item
(0 votes)

Aproximativ 7,7% din populaţia adultă a României, reprezentând 1.346.810 persoane, suferă de boală cronică de rinichi, a declarat prof. dr. Cristian Serafinceanu, preşedintele Asociaţiei pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale.

„Factorii de risc pentru boala cronică de rinichi sunt dislipidemia, obezitatea, hipertensiunea, diabetul, dar şi alte tulburări metabolice.

 

10 reguli cum sa ne protejam functia renala

Diabetul şi hiperglicemia cauzează între 60% şi 70% din bolile cronice de rinichi. Aproximativ 80% din populaţia adultă are o formă de dislipidemie”, a spus dr. Serafinceanu. El a subliniat că este necesar un program naţional de screening astfel încât boala să fie diagnosticată în stadii incipiente. Testele prin care se depistează boala cronică de rinichi sunt glicemia bazală şi creatinina plasmatică.

Read 1209 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved