Monday, 17 November 2014 08:58

Mamografia salvează vieţi!

Rate this item
(0 votes)

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer feminin: 1 din 8 femei vor fi afectate de-a lungul vieţii de această boală. Cancerul mamar este o boală gravă, dar care poate fi tratată şi vindecată dacă e descoperită din timp.

După vârsta de 40 de ani, mamografia reprezintă investigaţia prin care cancerul de sân poate fi diagnosticat timpuriu, când tumorile au dimensiuni sub 1 cm. Astfel se asigură şansa supravieţuirii în peste 90% din cazuri. Descoperirea precoce permite şI operaţii conservatoare, cu păstrarea sânului.

4 recomandări importante

Pentru a descoperi la timp tumorile mamare, medicul Elena Claudia Teodorescu, fondator Donna Medical Center, recomandă următoarele 4 măsuri:
- autoexaminarea sânilor – indicată la orice vârstă, se efectuează după menstruaţie şi constă în palparea şI observarea sânilor; cea mai mică modificare trebuie să conducă la un control la medicul specialist;
- vizita anuală la medicul specialist;
- ecografia mamară – indicată anual femeilor cu vârsta sub 40 de ani; este nedureroasă şi neinvazivă;
- mamografia – indicată femeilor cu vârsta peste 40 de ani, la un interval de 1-2 ani, în funcţie de antecedentele patologice personale sau familiale, pentru a descoperi precoce orice leziune.

Controlează-te! Fii sigură că eşti bine!

Donna Medical Center – Centru de Excelenţă pentru depistarea precoce a cancerului mamar a lansat campania socială „Mamografia salvează vieţi! Dăruieşte un Like şi Salvează o viaţă”, prin care se acordă pe o perioadă nedeterminată, prin tragere la sorţi, mamografii gratuite femeilor de peste 40 de ani, cu venituri sub 1.000 de lei. Iniţiativa aparţine medicului Elena Claudia Teodorescu, care în cei 15 ani de experienţă în Imagistica Sânului a constatat nevoia esenţială de depistare precoce a cancerului mamar pentru salvarea de vieţi şi pentru supravieţuirea în condiţii aproape normale a femeilor afectate de această boală. Campania este susţinută de Societatea de Chirurgie a Sânului, al cărei preşedinte este prof. dr. Alexandru Blidaru. Societatea va oferi pacientelor diagnosticate cu cancer mamar consultaţii gratuite. Femeile care doresc să beneficieze de o mamografie gratuită se pot înscrie în program completând formularul de pe site-ul www.mamografiasalveazavieti.ro. Acestea vor primi gratuit câte o mamografie prin tragere la sorţi la fiecare 250 de like-uri acumulate în comunitatea de Facebook a campaniei, www.facebook.com/Mamografiasalveazavieti.ro.

„Ne dorim să ajutăm femeile înscrise în program prin acordarea acestora de mamografii gratuite, într-un centru medical ultraspecializat în patologia mamară şi ginecologică. În acelaşi timp, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că, în faze incipiente, când poate fi tratat şi vindecat, cancerul de sân nu doare şi nu se vede, dar şi că mamografia este uneori singura metodă imagistică care poate să depisteze chiar şi cele mai mici formaţiuni suspecte.” – Dr. Elena Claudia Teodorescu

 

Read 1723 times Last modified on Tuesday, 15 March 2016 10:30
More in this category: « Hirsutismul Sănătatea sânului »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...