Monday, 01 February 2016 08:25

Planta care poate ține piept cancerului

Rate this item
(0 votes)

Folosită în medicina naturistă de mii de ani, această plantă are un mecanism de acțiune similar chimioterapiei. Este vorba despre ghimbir, care se află în topul plantelor cu proprietăți în prevenirea cancerului.

El conține o substanță specifică numită ghimbirol, un puternic protector al organismului.

 

Punctul forte al ghimbirului constă în conținutul mare de substanțe vegetale protectoare. Specialiștii susțin că ghimbirul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale din lume. Această plantă aromată originară din India este folosită în mod curent pentru a combate greața, tulburările digestive și inflamația. Dar cercetări recente ale Asociației Americane pentru Cancer au dezvăluit că pudra de ghimbir poate fi folosită pentru a trata cancerul, dovedindu-și eficiența și în timpul chimioterapiei.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, experimentul desfășurat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan a avut rezultate uimitoare: toate celulele canceroase care au fost expuse la acest compus au fost distruse. În termeni medicali, acest proces poartă numele de apoptoză (moarte celulară programată).

Studiul care a avut ca temă eficiența ghimbirului în combaterea cancerului ovarian a condus la concluzia că ghimbirul poate trata și preveni afecțiunea. Această rădăcină împiedică extinderea bolii. Ghimbirul poate trata, de asemenea, cancerul de prostată. O publicație britanică a dezvăluit rezultatele unei cercetări desfășurate în America: extractul de ghimbir a salvat viața unui pacient bolnav de prostată, distrugând celulele canceroase.Trebuie subliniat faptul că celulele sănătoase au rămas intacte, dimensiunea tumorii reducându-se cu aproximativ 56%.

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este îndeosebi cunoscut pentru proprietățile digestive și împotriva senzației de greață. Ghimbirul proaspăt te ajută să scapi de dureri abdominale, de gaze și balonare, de toxine, digestia se ameliorează rapid. Aceleași efecte benefice pot fi obținute și prin consumul unei cești de ceai de ghimbir.

„Deşi este un condiment iute şi condimentele iuţi în general cresc aciditatea gastrică, ghimbirul, din contră, nu afectează mucoasa gastrică, ci creşte cantitatea de mucus protector, ameliorând digestia. Mai mult, ghimbirul inhibă dezvoltarea bacteriei helicobacter pylori care este incriminată în patologia ulcerului”, a spus Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţe în apifitoterapie.

Ghimbirul are un gust iute şi în acelaşi timp răcoritor. El poate fi de mare ajutor dacă aveţi dureri de cap sau greţuri. Condimentul are rolul de a calma stomacul și de a îndepărta senzația de vomă. În acest scop, se pot mesteca 2-3 fâșii de ghimbir proaspăt sau se ia un vârf de linguriță de pulbere de ghimbir și se ține sub limbă câteva minute, timp în care senzația de vomă va dispărea.


Read 14243 times Last modified on Friday, 11 March 2016 10:08

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...