• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Monday, 19 August 2013 11:00

Mușețelul, scut anticancer

Rate this item
(0 votes)

Vă place să savurați o infuzie din plante înainte de culcare. Ei bine, aveți un motiv în plus și bine întemeiat pentru a alege infuzia de mușețel. Oamenii de știință au aflat că mușețelul are proprietăți anticancerigene.

Veste bună pentru cei care obișnuiesc să se răsfețe cu o plăcută infuzie din mușețel pe parcursul zilei. Potrivit Daily Mail, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio (Statele Unite) au demonstrat proprietățile anticancerigene ale apigeninei, un compus chimic pe care îl găsim în mușețel.

Apigenina - substanța anticancerigenă din mușețel

Apigenina este capabilă să blocheze „superputerile” celulelor canceroase, să încetinească răspândirea lor și să le facă mai sensibile la medicamente. Aceste efecte s-au putut observa mai ales în cazul celulelor cancerului de sân, care sunt rezistente la tratament și care au o durată de viață mai lungă.

Companiile farmaceutice ascund adevărul despre o vitamină care ucide cancerul.

După cum a explicat Andrea Doseff, coautoarea studiului și specialist în genetică moleculară, de la Ohio State University, „datorită relației sale cu proteinele specifice, apigenina restabilește profilul normal al celulelor canceroase. Credem că această descoperire poate avea o mare valoare pe plan clinic și poate constitui o strategie preventivă de luat în seamă contra cancerului”.

Pătrunjelul, țelina, merele, portocalele conține și ele apigenină

Aceste rezultate confirmă un alt studiu efectuat la Universitatea din Missouri și apărut în 2011 în publicația Cancer Prevention Research, care a arătat că apigenina poate permite reducerea riscului de cancer de sân la femeile aflate la menopauză care urmează un tratament hormonal de substituție. Apigenina blochează creșterea endotelială vasculară care apare în dezvoltarea tumorii canceroase.

Apigenina se găsește în cantități importante în mușețel, dar și în numeroase alte plante cum ar fi pătrunjelul, țeline, menta și oregano, precum și în fructe, mai ales în mere și portocale.

 

{/tabs}

Read 545 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved