Tuesday, 09 June 2015 00:00

3 pași pentru a fi în formă

Rate this item
(0 votes)

Problema kilogramelor în plus reprezintă un subiect de interes pentru orice femeie. Iar adoptarea unei diete echilibrate devine obligatorie pentru cele care își doresc să reintre în formă. Vă prezentăm trei pași simpli și la îndemână care pot favoriza reușita oricărei diete.

 

1. Hidratează-te corespunzător!
O regulă de bază pentru o bună funcționare a organismului constă într-o hidratare corespunzătoare. De aceea, este necesar un consum de minimum 2 l de lichide pe zi.
În afară de apă, pot fi consumate ceaiuri neîndulcite, sucuri de fructe proaspete, dar și bere fără alcool. Pentru un tonus bun, e important să nu renunți la ceea ce îți face plăcere.
Cu doar 17 kcal/ 100 ml, cu mult mai puțin decât sucul de portocale sau de mere, berea fără alcool poate fi o variantă ideală de hidratare, mai ales că poate furniza oganismului și fibrele și antioxidanții pe care îi conține.

2. Practică sport constant!

Exercițiile fizice frecvente, indiferent de gradul de dificultate a acestora, sunt indispensabile pentru a beneficia de cele mai bune rezultate în timpul dietelor. În acest fel, corpul se tonifică, rezistența la stres crește și, în același timp, imunitatea. Mai mult, endorfinele produse de organismul tău în urma efortului fizic vor contribui eficient la starea ta de bine.

3. Oferă-i corpului tău aportul necesar de vitamine!

Aportul de vitamine necesar organismului provenit din alimentație este la fel de important.  
Astfel, vitamina C poate fi asimilată prin consumul de legume verzi, precum: urzici, ștevie, usturoi verde, ceapă verde, lobodă, leurdă, mărar etc. Acestea sunt și hipocalorice, rehidratante și mineralizante.
De asemenea, datorită conținutului scăzut de calorii, berea consumată moderat poate fi binevenită chiar și în cazul dietelor, putând fi o reală sursă de vitamine. Pe lângă sodiu și proteine, berea conține și vitamine din complexul B: niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acidul folic (B9), arată cercetătorii. Mai mult, cu un conținut de peste 90% apă și cu doar 43 kcal/ 100 ml în varianta cu alcool, berea poate chiar să regleze nivelul colesterolului.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

 

Read 1108 times Last modified on Tuesday, 05 July 2016 10:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved