• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Friday, 11 November 2011 00:00

Pericolele excesului ponderal

Rate this item
(0 votes)
 

excesalimentarDr. Serban Damian,
Nutritionist
www.slabire.info.ro


Obtinerea unei greutati sanatoase prin reducerea excesului adipos joaca un rol vital in mentinerea unei sanatati perfecte si lupta contra imbolnavirii.
 
 

 
 
 
Nu mai este o noutate pentru nimeni ca obezitatea reprezinta o mare amenintare, care scurteaza speranta de viata. Se estimeaza ca in tarile civilizate 1 din 3 persoane este supraponderala, iar 20% sunt obezi.

frunzulitaCancerul si diabetul zaharat

Excesul ponderal se gaseste in stransa legatura cu majoritatea afectiunilor grave, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul si diabetul zaharat. In Statele Unite, trei din patru persoane mor fie de boli de inima, fie de cancer, in fiecare an. S-a constatat ca 80% dintre decese se afla intr-o stransa asociere cu factorii ce formeaza stilul de viata, incluzand aici si activitatea fizica sau lipsa ei.

frunzulitaHipertensiunea arteriala

O persoana obeza are nevoie de mai multa energie pentru a respira deoarece inima trebuie sa pompeze mai mult sange catre plamani si testutul adipos in exces. In timp, inima isi va mari dimensiunile si este posibil sa se ajunga la hipertensiune arteriala si diverse aritmii.

frunzulitaAteroscleroza

Persoanele care sufera de obezitate inregistreaza nivele crescute de colesterol, ceea ce le mareste predispozitia la ateroscleroza - adica ingustarea vaselor de sange prin depunerea de placi de aterom in interiorul lor. Atunci cand aceste vase devin foarte inguste sau fluxul de sange este blocat complet, organe vitale precum creierul, inima si rinichii primesc insuficient sange oxigenat. In plus, inima este obligata sa munceasca mai mult, iar tensiunea arteriala creste. Apare astfel riscul aparitiei infarctului de miocard, insuficientei renale si accidentului vascular cerebral.

 
docmeufrunza
Read 657 times Last modified on Friday, 01 July 2016 10:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved