Monday, 14 April 2014 00:00

Ştampila de pe alimente fără E-uri

Rate this item
(0 votes)

A fost lansat şi în România sistemul european CEFF – Certified E-Friendly Food, care atestă faptul că alimentele inscripţionate cu această ştampilă nu conţin E-uri, adică aditivi, conservanţi, îndulcitori, coloranţi artificiali, glutamaţi.

 

Această iniţiativă este o premieră pe piaţa românească şi vine ca răspuns la nevoia tot mai mare a consumatorilor de informaţii clare şi transparente cu privire la adaosurile de aditivi din alimente. Un sondaj realizat la începutul anului în România arată că aproximativ 80% dintre români citesc cu atenţie eticheta produselor alimentare, dar majoritatea nu înţeleg lista de ingrediente. Peste jumătate dintre români afirmă că un element vizual ca o ştampilă sau marcă i-ar ajuta în identificarea alimentelor mai sănătoase. „Atunci când merg la cumpărături, românii trebuie să ţină seama de trei aspecte importante în citirea etichetelor produselor alimentare: perioada de valabilitate, prezenţa aditivilor alimentari şi conţinutul caloric şi nutriţional.

Acum, prin lansarea acestui sistem de certificare a alimentelor fără aditivi, consumatorul va alege în cunoştinţă de cauză alimental mai sărac în E-uri”, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

Read 11351 times Last modified on Wednesday, 08 June 2016 09:54

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...