• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Monday, 06 July 2015 00:00

3 sfaturi pentru…

Rate this item
(0 votes)

Prevenirea gurii uscate  

Mulți sportivi acuză o senzație de uscăciune a gurii în timpul efortului fizic. Aceasta apare din cauza diminuării producției de salivă și poate constitui un real disconfort.

 

Un remediu natural care previne uscarea mucoasei bucale și faringiene îl reprezintă tabletele pe bază de mușchi islandez. Substanța activă din mușchiul islandez este eliberată treptat în timpul suptului sub forma unui balsam binefăcător care căptușește cavitatea bucală și faringiană. Tabletele de supt pe bază de mușchi islandez au gust foarte plăcut de coacăze, nu conțin zahăr, protejând astfel dinții și sunt bine tolerate datorită ingredientelor naturale.

HIDRATARE ȘI VITAMINIZARE

În zilele de vară când avem liber la mișcare în natură este bine să folosim pentru hidratare și fructe și legume bogate în apă sau sucuri preparate în casă diluate cu apă. Motivul? Fructele și legumele aduc și un aport prețios de vitamine și minerale din surse naturale. Evitați în schimb alimentele grase, prăjelile, dulciurile și carnea în cantități mari. Nu consumați alcool când faceți sport. Alcoolul mărește pierderile de apă și stresul asupra aparatului cardiovascular. Nici băuturile energizate și cele care conțin cafeină nu sunt indicate în timpul activităților sportive. Acestea pot cauza tulburări cardiace.

DIETĂ ȘI SPORT

Ați început deja antrenamentul pentru a vă remodela corpul în această vară? Iată câteva recomandări legate de sport și dietă care vă vor ajuta să obțineți rezultatele dorite. Nu mâncați cu 2-3 ore înainte de a face sport pentru a evita ca exercițiul fizic să fie făcut în plină digestie. Iar după efortul fizic nu mâncați dulciuri și făinoase. Dacă doriți să scăpați de excesul de grăsime cu ajutorul sportului, atunci nu trebuie ca depozitele epuizate prin mișcare să fie puse la loc prin aportul de glucoză. După sport este indicat consumul de proteine, care necesită multă energie pentru a fi digerate. Faceți mișcare dimineața pentru a pune la bătaie sursele de energie provenite din depozitele de grăsime. În plus, mișcarea duce la trezirea metabolismului, care va fi stimulat să ardă mai multe calorii pe parcursul zilei.

 

 

Read 1336 times Last modified on Thursday, 02 June 2016 11:51

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved