Tuesday, 15 December 2015 00:00

Alimente cancerigene

Rate this item
(0 votes)

aflate zilnic pe mesele românilor

Prof. dr. Pavel Chirilă trage un semnal de alarmă cu privire la alimentele extrem de nocive pe care majoritatea românilor le consumă. Este vorba despre zahăr rafinat, făină albă, mezeluri, ulei rafinat și alimente care conțin organisme modificate genetic.

 

De la nitrozamină la tumori canceroase

„Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne și produce nitrozamină, care cauzează cancer la șobolani. În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală.
(...) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg, că nu ar fi toxică“, a arătat dr. Chirilă. El a adăugat că și aditivii alimentari sunt foarte toxici pentru organism, dând ca exemplu zaharina.
În privința băuturilor răcoritoare, medicul a criticat faptul că în România acestea conțin benzoat de sodiu, precizând că e pe lista substanțelor cancerigene la nivel european, și nu sorbat de potasiu, așa cum se procedează în alte țări.

Sarea iodată, periculoasă

„Nicăieri în lume nu o să găsiți o lege care să oblige poporul să mănânce ce vrea Guvernul. În România există această lege a iodizării sării, prin care întregul popor român este obligat să mănânce iod. Am avertizat că va crește numărul de cazuri tiroidiene, și cancerele de tiroidă s-au dublat, boala Basedow a crescut în incidență de 5,6 ori, alergia la iod a crescut de vreo trei ori, iar hipotiroidia nu a fost influențată deloc, deși aceasta trebuia eradicată. Este normal să se întâmple așa, pentru că numai 1% din hipotiroidie este cauzată de lipsa iodului“, a menționat specialistul.

Organismele modificate genetic, otravă pentru oameni

El spune că și organismele modificate genetic sunt o „otravă“ pentru oameni. „În Europa nu se cultivă organisme modificate genetic, dar vin din America de Sud. Acum doi ani, firmele americane specializate în OMG și care urmăresc să autorizeze ele semințele ce se plantează în lume doresc să extindă aceste culturi și la noi.
Nicio țară nu a luat hotărârea să cerceteze, dar România a rezervat 500 de mii de hectare cercetărilor OMG. Aceste greșeli mari au afectat milioane de oameni“, a mai arătat dr. Chirilă.

Atenție la dulce!

Medicii atrag atenția asupra abuzului de zahăr, care prin diferite mecanisme patogenice poate avea urmări tragice: cancer, boli imune, diabet și diferite localizări ale aterosclerozei, boli tot mai frecvente în lumea modernă.
„La mijlocul secolului al XIX se consumau 5 kg zahăr/cap locuitor în țările civilizate, Europa și America. Astăzi se consumă 33 kg/cap locuitor în  Europa și 55 kg/cap locuitor în America”, spune doctorul Chirilă.
Nutriționistul Alina Stoica a recomandat scoaterea din alimentație a produselor nocive, adăugând că există cel puțin 27 de îndulcitori mascați în diferite forme. Ea a vorbit și despre alimentația bio pentru copii. „Fructele sau bombonele cu miere de albine, semințe și fructe uscate sunt variante optime pentru un desert. Bețișoarele de legume sunt soluții foarte bune pentru o viață sănătoasă“, a spus Alina Stoica.

Cum se face detoxifierea corectă?

Dr. Gabriela Urdăreanu, medic primar specialist în fitoterapie și homeopatie în cadrul clinicii FitoPlus, a avertizat asupra riscului de a face la întâmplare cure de detoxifiere a organismului.
„Nu este bine să luăm de pe internet sau din alte surse, să întrebăm ce a făcut vecina sau prietena pentru că noi suntem diferiți de acea persoană și trebuie să ținem cont de semnele noastre de intoxicație, de cât de gravă este”, a precizat dr. Urdăreanu. Cura de detoxifiere schimbă stilul de viață, spune medicul homeopat, folosind metode natural care să fie în favoarea pacienților. „În primul rând consider că este necesară o cantitate suficientă de apă, pentru că apanajul oamenilor din ziua de astăzi este de a nu se hidrata, sunt foarte ocupați, nu se ridică ore întregi de la calculator.” Trebuie să existe un mic dejun sănătos. „Eu nu sunt adepta folosirii iaurturilor sau a produselor lactate absolut în fiecare zi, este bine să avem și două zile de post, în care produsele lactate și derivatele să nu le mâncăm și atunci recomand de cele mai multe ori cereale, semințe de ovăz, de orz, de grâu cu miere, cu stafide, curmale.”

Read 3723 times Last modified on Thursday, 02 June 2016 11:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...