Friday, 15 January 2016 00:00

Mezelurile și carnea roșie

Rate this item
(0 votes)

cancerigene sau nu?

După ce a pus pe jar întreaga planetă cu avertismentul că mezelurile și carnea roșie sunt cancerigene, Organizația Mondială a Sănătății bate în retragere.

 

Potrivit unui nou comunicat, OMS precizează că nu a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, ci recomandă doar reducerea consumului de carne. Totul a pornit la sfârșitul lunii octombrie, când Centrul internațional de cercetare asupra cancerului (IARC), bazându-se pe mai mult de 800 de studii, a clasificat mezelurile și alte produse procesate din carne în categoria agenților „cancerigeni pentru om”, în timp ce carnea roșie a fost clasificată ca „probabil  cancerigenă”.

Referitor la toate acestea, dr. Victor Olsavzsky, șeful OMS în România, afirmă că legătura dintre mezeluri și cancer nu este o noutate: „Acest lucru îl știm de mai multă vreme. Dar asta nu înseamnă că dacă mâncăm carne procesată facem cancer, studiul arată că există acest risc. Tot ce pot recomanda este o dietă echilibrată, care să conțină cât mai puțină carne procesată și carne roșie”.

Read 10357 times Last modified on Thursday, 02 June 2016 11:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved