Wednesday, 03 February 2016 00:00

Trei rețete de sucuri care purifică rinichii

Rate this item
(0 votes)

 

Rinichii sunt organe extrem de complexe care joacă un rol esențial în eliminarea substanțelor nefolositoare organismului. Știați că, în fiecare minut, rinichii filtrează și curăță aproape 1 litru de sânge?

Ei produc, în medie, 1,5 litri de urină pe zi, prin care sunt eliminate toxine, săruri minerale și alte reziduuri rezultate din procesele metabolice. Când rinichii sunt supraîncărcați de toxine, organismul suferă o autointoxicație cu „deșeuri” metabolice. Iată de ce este important să ai grijă de sănătatea rinichilor. Îți prezentăm trei rețete de sucuri care ajută la funcționarea optimă a rinichilor.

Rolul rinichilor este adesea subevaluat în percepția generală. Ei nu sunt doar simple filtre ale organismului, ci îndeplinesc funcții mult mai importante, pentru că inițiază o serie înteagă de mecanisme biochimice. Veritabile „stații de epurare”, rinichii participă la curățarea sângelui, ajută la eliminarea toxinelor, a deșeurilor acumulate și a sărurilor minerale în exces prin urină. În plus, rinichii contribuie la menținerea în parametri normali a tensiunii arteriale. Printre numeroasele lor funcții, rinichii favorizează producerea de globule roșii, indispensabile transportului de oxigen la nivelul organismului. Tot rinichii susțin metabolismul și intervin în procesul de menținere a greutății corporale.

Iată o listă a semnelor care anunță că există disfuncții la nivelul rinichilor:
- prezența unor pietre la rinichi,
- luarea în greutate nejustificată de un aport alimentar crescut,
- senzația de balonare aproape permanentă,
- retenție de apă
- durere în partea inferioară a spatelui,
- infecții urinare repetate și micțiuni frecvente,
- acnee, eczeme, cearcăne și alte probleme de piele.

Sucuri care purifică rinichii

Rețeta 1

Suc de morcov și castravete
• 2 morcovi
• un castravete mare

Preparare: puneți legumele într-un storcător cu centrifugă. Veți obține un suc bogat în vitamine și minerale și foarte mult beta-caroten. Acest suc favorizează eliminarea excesului de acid uric din rinichi. Beți un pahar de suc în fiecare dimineață, pe durata a 7 zile pe lună.

Rețeta 2

Suc de pepene și lămâie
• 200 ml suc de pepene
• o lămâie curățată de coajă

Preparare: mixați cele două ingrediente într-un blender. Veți obține un suc bogat în minerale, vitamina C și potasiu. Această băutură are o acțiune diuretică puternică și favorizează procesul de curățare a rinichilor, prevenind formarea pietrelor la rinichi. Se consumă de preferință dimineața, în cure de 7 zile pe lună.

Rețeta 3:

Suc de ridichi, varză roșie și țelină
• o legătură de ridichi
• o ceașcă de varză roșie tocată
• o tulpină de țelină

Preparare: sucul se obține prin stoarcerea legumelor într-un aparat cu centrifugă. Această băutură are proprietăți antiinflamatoare și diuretice, ajutând organuismul să elimine deșeurile toxice și să combată infecțiile. Se recomandă în special persoanelor predispuse la infecții urinare. Se consumă un pahar dimineața, în cure de 7 zile pe lună.

Beneficii

Morcovul: bogat în vitamine și minerale, morcovul joacă un rol protector pentru sistemul imunitar. Morcovul este renumit pentru bogăția sa în antioxidanți, în special beta-caroten, care ajută la curățarea eficientă a rinichilor.

Lămâia: plină de vitamina C, lămâia este un antioxidant prin excelență. Are proprietăți antiseptice, stimulează circulația sângelui și susține activitatea ficatului, un organ esențial în dotoxifiere, alături de rinichi.

Pepenele: bogat în licopen, un antioxidant foarte puternic, cu rol în prevenirea inflamației, pepenele este unul dintre cele mai bune fructe pentru stimularea funcției renale.

Castravetele: datorită vitaminelor B și glucidelor, castravetele este o excelentă sursă de energie pentru organism. Facilitează recuperarea fizică după un efort intens și asigură hidratarea. Sucul de castravete este un excelent diuretic care ajută la eliminarea acidului uric din organismul.

Țelina: cu doar puține calorii, țelina este o mină de nutrienți precum calciul, fierul, potasiul, sodiul și vitamine A, B și C. Sucul de țelină este un excelent diuretic care ajută la eliminarea toxinelor din ficat și rinichi.

 

Read 3215 times Last modified on Thursday, 02 June 2016 11:38

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...