• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Thursday, 22 January 2015 07:55

Premieră în chirurgia oftalmologică din România

Rate this item
(0 votes)

Cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenţie minim invazivă, într-o singură procedură, este acum disponibil şi în România.

Pentru prima dată în România, pacienţii au posibilitatea de a face operaţii pentru reducerea dioptriilor printr-o singură intervenţie minim invazivă, fără decuparea şi expunerea corneei, cu ajutorul unui laser de înaltă precizie cu femtosecunde. Această tehnică oferă avantajul preciziei cu care este realizat flapul (capacul) corneean şi posibilitatea de a ajusta forma acestuia în funcţie de  ochiul pacientului, astfel încât stabilitatea structurii corneene să fie minim afectată. Până acum, astfel de intervenţii puteau fi realizate numai în afara ţării.

Corectarea dioptriilor

„Cu ajutorul acestei tehnologii moderne, punem la dispoziţia pacienţilor din România cele mai sigure metode de corecţie cu laser a dioptriilor, inclusiv dioptrii mari, imposibil de corectat până acum: ReLEx Smile şi FemtoLasik cu VisuMax. Aceste tehnici chirurgicale de ultimă oră se pot realiza exclusiv în Clinica de oftalmologie Ama Optimex. Odată cu achiziţia acestui echipament, Ama Optimex a devenit primul şi singurul centru de chirurgie refractivă din România, care oferă soluţii complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec”, spune dr. Andrei Filip, medic primar oftalmolog. (foto)

Cum decurge intervenţia

„O procedură durează aproximativ 10 minute şi se face sub anestezie locală. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, într-o singură intervenţie cu laser asupra ochiului, se decupează o lenticulă în grosimea corneei şi se face o incizie de 4 mm sub formă de tunel, prin care este extrasă ulterior lenticula. Astfel, este modificată raza de curbură a corneei şi corectat defectul de refracţie al ochiului”, explică dr. Andrei Filip. Procesul de vindecare este rapid şi fără durere. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuală bună la una sau două zile după operaţie, iar în câteva săptămâni vederea se stabilizează complet. Operaţia se desfăşoară fără durere, disconfortul după operaţie este minim şi recuperarea rapidă.

Prin intervenţii cu laser se pot trata miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia şi anizometropia. „Disconfortul simţit de pacienţi la purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact poate fi eliminat, iar pentru aproape fiecare afecţiune, în funcţie de particularităţile anatomice ale ochilor pacienţilor, există o intervenţie chirurgicală potrivită, cu noul laser sau altă tehnică, care se stabileşte după o consultaţie oftalmologică”, susţine dr. Andrei Filip.

Read 1318 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved