Thursday, 08 August 2013 12:33

Metode surprinzătoare de reducere a ridurilor

Rate this item
(0 votes)

Ridurile sunt acele pliuri ale pielii care apar in general prin actiunea stratului muscular situat imediat sub piele, corelata cu imbatranirea a pielii. Imbatranirea pielii are practic un dublu mecanism, constand atat in alterarea structurilor celulare, cat si in alterarea structurilor proteice de sustinere .

1. Dormiţi pe spate

Dormitul constant în anumite poziţii poate duce la aşa-numitele “linii de somn”, riduri care în timp devin proeminente şi nu mai dispar. Dormitul pe o parte duce la formarea de riduri pe obraji şi bărbie, în timp ce dormitul cu faţa la pernă vă poate face riduri în zona frunţii. Pentru a reduce ridurile noi, dormiţi pe spate.

2. Consumaţi mai mult peşte

Somonul (împreună cu alte soiuri de peşte de apă rece) este o sursă bogată de proteină, care ajută la menţinerea unei pielii sănătoase. Este şi o sursă extraordinară de acizi graşi omega-3. Experţii spun că acizii graşi omega-3 hrănesc pielea şi o ţin tânără şi grasă, ajutând la minimalizarea ridurilor.

3. Nu vă încruntaţi – dacă aveţi probleme cu ochii purtaţi ochelari de vedere

Repetarea aceleaşi game de expresii faciale, precum încruntatul, extenuează muşchii faciali, ducând la formarea unui canal sub suprafaţa pielii. În cele din urmă, acest canal devine un rid. Ţineţi ochii larg deschişi. Dacă aveţi probleme cu vederea, purtaţi ochelari de vedere. Pe lângă faptul că nu vă mai încruntaţi, vă veţi proteja şi pielea din jurul ochilor de razele soarelui.  

4. Luaţi mulţi acizi alfa hidroxi (AHA)

Aceşti acizi naturali îndepărtează stratul superior de celule moarte ale pielii, reducând aspectul porilor, a liniilor fine şi ridurilor de suprafaţă, în special, din jurul ochilor. Şi formele mai puternice ale acizilor alfa hidroxi pot stimula producţia de colagen. Utilizarea acizilor alfa hidroxi poate face pielea mai sensibilă la soare, astfel că va trebui să uilizaţi în fiecare zi crème cu factori de protecţie.

Microlifting cu venin de albine.

5. Nu vă spălaţi foarte des pe faţă

Apa de la robinet epuizează pielea de umezeală şi de uleiurile naturale care vă protejează de riduri. Dacă vă spălaţi prea des pe faţă, riscaţi să distrugeţi această protecţie. Şi, dacă săpunul pe care îl folosiţi nu este hidratant, atunci folosiţi în schimb un gel sau o soluţie de curăţat faţă.

6. Folosiţi creme cu vitamina C

Unele studii au demonstrat că aceste creme care conţin vitamina C pot creşte producţia de colagen, proteja contra lezării cu raze UVA şi UVB, ajuta la reducerea petelor negre şi a roşeţii. Trebuie să utilizaţi un produs de piele cu tipul corect de viramina C. Acidul L-ascorbic poate fi cel mai bun pentru reducerea ridurilor. Pe etichetele unor crème, vitamina C poate apărea listată ca palmitat de ascorbil.

7. Soia pentru îngrijirea pielii

Soia poate îmbunătăţi aspectul pielii şi avea şi rol protector. Unele studii sugerează că aplicarea de soia pe piele sau luată ca supliment poate ajuta la protejarea împotriva razelor soarelui sau chiar vindeca unele arsuri. De asemenea, s-a demonstrat că poate îmbunătăţi structura şi fermitatea pielii, chiar şi ajuta la uniformizarea tonusului pielii.  

8. Înlocuiţi cafeaua cu cacao

Încercaţi o băutură de reducere a ridurilor. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că praful de cacao cu niveluri ridicate de doi antioxidanţi (epicatechina şi catechina) a protejat pielea de lezarea soarelui, a îmbunătăţit fluxul de sânge către celulele pielii, a ajutat la hidratare şi la un aspect mai fin al pielii.  

9. Practicaţi îngrijirile de bază ale unei pielii sănătoase

Cum să arăți cu 10 ani mai tânără.

Dacă doriţi să va menţineţi pielea tânără, este important:

{/tabs}

Read 1198 times

Media

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...