Wednesday, 28 September 2011 09:48

Tratamente naturale

Rate this item
(1 Vote)

altîn sindromul depresiv

În literatura de specialitate sunt descrise cel puţin 12 tipuri de depresii: depresia reactivă, depresia analitică, depresia de involuţie, depresia mascată, depresia sezonieră, depresia de rezistenţă etc.

Mai alarmant este faptul că în ultimii ani a mai apărut în cadrul depresiei analitice un alt tip de depresie, pe care am denumit-o depresie infantilă, la copiii abandonaţi de părinţi sau cu părinţi plecaţi pentru un timp mai îndelungat în străinătate pentru câştigarea existenţei.

În urmă cu câţiva ani nu s-a pomenit ca un copil de 8-10 ani să recurgă la suicid din lipsa afecţiunii părinţilor. La sindromul depresiv, aş adăuga şi depresia cauzată de stresul informaţional alert.

Fără a neglija importanţa tratamentelor terapiei alopate şi a psihoterapiei, totuşi, de exemplu la depresia de rezistenţă cu tendinţe de cronicizare, terapia bazată în special pe medicamente de sinteză chimică nu răspunde, ci mai mult, creează dependenţă. De aceea prezentăm o terapie complementară alternativă în sindromul depresiv, pe baza darurilor naturii. Dieta, adică stilul de viaţă care recomandă întreţinerea şi dezvoltarea fizicului prin mişcare, cultivarea mentalului conştient şi subconştient prin practici individuale şi, tot individual, folosirea resurselor interne şi ale universului infinit.

Alimentaţia. Regim alimentar bine echilibrat prin aport de: proteine uşoare, glucide – în special fructoză, grăsimi vegetale, hidrocarbonate biologice, vitamine naturale, săruri minerale organice şi factori biotici – în special enzime. În sindromul depresiv, o alimentaţie corectă, nu exclusivistă, este foarte importantă şi influenţează pozitiv sau negativ starea psihosomatică. De multe ori, depresiile survin ca urmare a unui regim alimentar deficitar, mai ales în cazul curelor de slăbire rapidă greşit recomandate, în cazul folosirii contraceptivelor contranaturii, etc.


atentieFoarte importantă este eliminarea din alimentaţie a clorurii de sodium (sarea fină sau ultrafină),, a zahărului rafinat, a grăsimilor naturale hidrogenate (margarina), edulcoranţi, aromatizanţi, coloranţi, conservanţi de sinteză, E-urile din alimentele industriale şi toate băuturile care conţin aceste otrăvuri.

Recomandări generale
Exerciţii fizice regulate, gimnastică aerobică sau măcar mersul pe jos către 1 oră dimineaţa şi seara. Recurgeţi la sugestii pozitive pe care subconştientul le va transmite conştientului. În cazul în care credeţi sau nu credeţi, recurgeţi la forţa superioară existenţei pentru a vă vindeca sufletul. Dacă sufletul este bolnav va suferi în primul rând trupul.

Suplimentele nutriţionalefemeieceaiSe recomandă calciu natural, bio-magneziu + zinc: 500 mg calciu + 300 mg magneziu + 100 mg zinc + vitamina C, de două ori pe zi. Bio-cromul este, de asemenea, important: 200 micrograme de două ori pe zi timp de o lună, asociat cu complex B. Inozitolul este important pentru activarea neurotransmiţătorilor. Doza este de 1g/zi.
Bio-melatonina este utilă pentru reglarea “ceasului biologic” în cazul activităţilor sau schimbarea fusului orar în călătorii pe distanţe lungi. Se iau 3 mg dimineaţa şi 3 mg seara. Tirozina stimulează SNC activând producerea de norpinefrină, hormon esenţial în stările depresive.

Fitoterapie. Extract standardizat de Sunătoare (conţinând 0,3% hipericină), o doză pe zi, timp de 2 săptămâni. Ginsengul siberian îmbunătăţeşte echilibrul neurotransmiţătorilor. Se administrează extract standardizat, 100 mg dimineaţa şi 100 mg înainte de masa de prânz. Kava-Kava (Piper methysticum), produse standardizate, 150 mg de 3 ori pe zi.
Ginkgo biloba tablete de 100 mg, conţinând 24 mg flavonoglicozide şi 6 mg terpenolactone, 1-2 comprimate pe zi. Se recomandă ceaiuri medicinale sedative formate din Passiflora incarnata, Valeriană, flori de Tei şi de Levănţică, frunze şi flori de Păducel. Fitoterapia se poate asocia cu produse gemoterapeutice specifice şi cu remedii florale Dr. Ed. Bech. Pentru aerosoli se recomandă uleiuri esenţiale de Levănţică, Iasomie, Geranium, Neroli, din flori de Trandafir şi Ylang-Ylang. Sunt şi produse geramoterapeutice specific antidepresive.

 

docmeufrunza

 

 

 

 

Read 3087 times Last modified on Monday, 21 March 2016 12:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...