Tuesday, 22 November 2011 13:58

Farmacia naturii

Rate this item
(0 votes)

miere1Special pentru dumneavoastra, fitoterapeutii nostri recomanda cateva retete extrem de utile!

Redactor
Florin Musat

Cura de ingrasare

Merita atentie cateva formule de plante care stimuleaza pofta de mancare, usureaza digestia si contribuie la o cat mai buna asimilare a alimentelor.

Pentru a obtine aceste efecte, preparati o infuzie din o lingura de amestec de plante (tintaura 10g, pelin 20 g, anghinare 10g, cornuri de hamei 30g, papadie 30g) la o cana cu apa; beti din aceasta infuzie cate 2-3 cani pe zi, intre mesele principale.

frunzeStimularea apetitului


Pentru cei ce nu au posibilitatea de a prepara zilnic infuzii recomandam urmatoarea tinctura, din care se iau 20 de picaturi in putina apa, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale.

frunzeTonice generale


Ca tonice generale cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale: frunzele de nuc, troscotul, rizomii de pir, cimbrul, tintaura si fructele de maces.

Tinctura contine:
- tinctura de gentiana 20g
- tinctura de coji de portocale amare 40g
- tinctura de scortisoara 20g
- tinctura de pelin 20g.

frunzeIndicat
ii


Prin continutul lor bogat in substante active energizante, vitamine, saruri minerale si oligoelemente, sunt recomandate in stadiul de convalescenta, dupa bolile infectioase sau dupa alte boli consumptive (care slabesc bolnavul), atat la persoanele in varsta, cat si la copii.

frunzeIndulcirea


Toate infuziile sau decocturile din plantele mentionate trebuie indulcite cu miere de albine, atat pentru corectarea gustului lor cat si pentru aportul energetic furnizat de glucidele continute.

 

docmeufrunza

Read 14246 times Last modified on Tuesday, 08 March 2016 13:32

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...