• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Friday, 21 December 2012 09:07

Anestezic de la albine

Rate this item
(1 Vote)

venin_albinaO echipa de cercetatori a descoperit un anestezic natural secretat de albine atunci cand… musca. Da, ati citit bine, albinele nu se multumesc doar cu intepatura, uneori mai si musca.

„Eficient si non-toxic, anestezicul obtinut din secretia provenita de la muscatura albinelor (Apis mellifera) ar putea fi utilizat in curand pentru anesteziile locale”, sustin cercetatorii de la Centrul National de Cercetari Stiintifice din Franta. Albinele utilizeaza muscatura ca strategie de atac impotriva intrusilor, de obicei insecte prea mici pentru a fi intepate, care atenteaza la stup. Odata muscat, inamicul cade paralizat timp de cateva minute din cauza substantei inoculate de albina.

 

docmeufrunza

Read 2137 times Last modified on Thursday, 10 March 2016 10:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved