Friday, 12 August 2011 00:00

Hidratarea este importanta

Rate this item
(0 votes)

Trucuri pentru  a nu ne „usca” pe timpul verii

Odata cu sosirea anotimpului cald si implicit a temperaturilor este foarte important sa fim atenti la hidratare.

 

Caldura face ca organismul nostru sa elimine o cantitate mai mare de lichide prin transpiratie, cantitate pe care trebuie s-o compensam in principal prin cresterea consumului de apa.

Pe timpul verii se recomanda consumul usor crescut de apa. Recomandabil este sa bem doi litri de apa pe zi, adica aproximativ opt pahare. Vara ar fi bine sa crestem aceasta cantitate. 

Hidratarea prin dieta
 

Vara putem sa mancam foarte multe produse proaspete, cum sunt fructele sau legumele  in forma lor bruta sau chiar si cele procesate, cum ar fi sucurile naturale, supele sau cremele. Toate acestea ne mentin hidratati si imbogatesc continutul organismului de fibre, vitamine, oligoelemente si antioxidanti.

In ceea ce ii priveste pe cei mici, este important ca parintii sa fie atenti la plansetul acestuia, caci nu intotdeauna plang de foame, ci pot plange si de sete. Mamele care isi alapteaza copiii trebuie sa aiba un orar flexibil. Daca micutul primeste lapte preparat, este important sa se respecte proportiile de apa si praf din fiecare biberon.


Consumul de fructe si legume intr-o cantitate suficienta este un sfat de baza pentru acest anotimp.in general, un adult trebuie sa consume trei sau patru portii de fructe pe zi pentru a se mentine suficient hidratat. in ceea ce priveste verdeata si legumele, consumul este aproape liber, desi se recomanda cel putin 400 de grame de fructe si legume.

 

Alimentele pe care trebuie sa le evitam


*Produsele care contin multa sare, caci sarea favorizeaza deshidratarea. Aceasta determina o mai mare nevoie de apa
*Mesele copioase, care determina ca mediul intern al organismului sa aiba nevoie de mai multa nevoie de apa pentru a realiza metabolismul
*Bauturile alcoolice. Este cunoscut faptul ca alcoolul provoaca deshidratare.

Apa este principalul component din corpul uman, constituind intre 50 si 70% din totalitatea greutatii corporale. Consumul suficient de apa pe zi nu satura numai setea, ci ajuta si la hidratare, regland functionarea celulelor din corp. De asemenea, favorizeaza transportul nutrientilor, elimina toxinele si mentine temperatura corporala. Corpul uman poate rezita cateva saptamani fara mancare, dar numai cateva zile fara apa.

docmeufrunza

Read 9861 times Last modified on Thursday, 08 September 2016 08:31

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...