• Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...
Wednesday, 28 November 2012 00:00

Avitaminozele

Rate this item
(0 votes)

avitaminozeleVitaminele sunt substante organice complexe, ce indeplinesc rolul de biocatalizatori in procesele metabolice, sau de enzime in multe sisteme enzimatice. Asadar, vitaminele sunt indispensabile cresterii si intretinerii organismului uman.

 

Organismul uman nu poate sintetiza vitaminele decat cu mici exceptii. Necesarul de astfel de substante se obtine numai printr-o alimentatie completa, cu carne, oua, lapte si vegetale. O alimentatie saraca determina lipsirea organismului de una sau mai multe vitamine, ceea ce va genera tulburari importante ale diferitelor organe, altfel spus, bolile.

Aceste carente in vitamine, urmate de stari patologice, sunt cunoscute sub numele de hipovitaminoze sau avitaminoze. Unele forme de avitaminoze, netratate, pot fi chiar mortale, datorita infectiilor sau hemoragiilor.

Continuarea articolului pe sfaturimedicale.ro

Read 2333 times Last modified on Thursday, 30 June 2016 12:11
More in this category: « Lipsa vitaminei D Vitamina C »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved