Rate this item
(0 votes)

Guta este o forma de artrita (inflamatia articulatiilor), caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. Boala este caracterizata prin durere, edem, roseata si caldura locala (inflamatie) precum si prin impotenta functionala a articulatiei. Fara tratamentul corespunzator, guta este o boala care prezinta recurente (acutizari) frecvente care pot cauza leziuni severe ale articulatiilor, tendoanelor sau a altor tesuturi. Guta este o boala mai frecventa in randul populatiei de sex masculin.


Cauza principala a gutei este hiperuricemia (excesul de acid uric in sange). Hiperuricemia este deseori asimptomatica si nu cauzeaza complicatii, majoritatea persoanelor cu nivel crescut sanghin al acidului uric nu dezvolta niciodata guta. Nu este cunoscuta cauza exacta a hiperuricemiei, insa s-au idendificat recent diferiti factori heredo-colaterali (genetici) incriminati in aparitia acesteia. Cand nivelul acidului uric are valori foarte mari, acesta poate forma cristale de urat care se depun apoi la nivelul articulatiior.

Rate this item
(0 votes)

Orice iubire care ne-o dorim sa se manifeste in viata noastra este alimentata mult de iubirea de sine.

Ce este insa iubirea de sine? Un text motivational iti va spune: "Crezi in tine, esti fantastic, Nu-ti fa griji, oamenii te plac asa cum esti!"

Insa iubirea de sine este un lucru mult mai sacru si mai misterios.Este o stralucire interioara, o atmosfera de caldura care incepe treptat sa te inunde pe masura ce inveti sa-ti spui DA tie insuti asa cum esti, chiar in acest moment.

Rate this item
(0 votes)

Vi se intampla sa uitati evenimente recent petrecute sau sa repetati de mai multe ori aceeasi intrebare inainte de a raspunde? Va este distrasa foarte usor atentia de orice zgomot, orice stimul vizual astfel incat sunteti intrerupti des din activitatea care o faceati? Va ia mult timp sa gasiti cuvantul potrivit pentru a defini un obiect sau o activitate?

Ar trebui sa va antrenati mintea mai mult! Într-o mare măsură, sănătatea creierului tău este în mâinile tale.

Astfel de simptome pot să afecteze gândirea, capacitatea de mișcare, rezistența, coordonarea, senzațiile etc. De multe ori este dificila diagnosticarea unei tulburari neurodegenerative pentru ca sunt prezinte mai multe simptome și semne diverse, care se referă la mai mult decat un singur sistem..

Bolile neurodegenerative încep în diferite părți ale creierului și cauzează simptome diferite: la Alzheimer prima modificare are loc în hipocampus și cortex și este afectată memoria și asocierile de gândire, capacitatea de judecata, tulburari de limbaj, de comportament, de personalitate, agitatie, uneori chiar halucinatii. Simptomele se agravează și se extind pe măsură ce neuronii mor în întreg creierul.

Cauza bolii Alzheimer este necunoscuta. Dar toti mai multi cercetatori cred ca exista anumiti factori de risc care include: varsta inaintata,prezenta unei gene APOE-4, obezitatea, rezistenta la insulina- metabolismul glucozei, care pare să lege Alzheimer cu diabetul, factori vaculari, dislipidemie,HTA, factori inflamatori.

Ce sa fac pentru a-mi menține creierul sănătos?

Cum anume sunt aceste boli legate de îmbătrânirea populației? De ce unii oameni trăiesc o viață lungă și niciodată nu le dezvoltă? Identificarea genelor “de protecție” sau a factorilor de stil de viață poate oferi solutii în ceea ce privește prevenirea și vindecarea.


Recomandările de schimbare a stilului de viață cu cel mai mare suport pentru creier includ:

Fii cat se poate de activ!
30 de minute pe zi de mers pe jos, ciclism sau înot, și menținerea unui stil de viață în general activ ajută la menținerea memoriei și îmbunătățirea stării de spirit la orice varsta. Aceasta creste alimentarea cu sange a creierului, pastreaza integritatea materiei albe si stimuleaza compusi neurotrofici, care susțin creșterea neuronilor și funcționarea lor. Astfel , se reduce riscul de boală Alzheimer.

Învață in continuare, la orice varsta!
Invățarea unei limbi străine sau a unui instrument muzical – poate fi deosebit de mare ajutor.
Învățarea formează noi conexiuni între neuroni, la orice vârstă, și menține fluxul substanțelor chimice din creier. Rețelele neuronale mai bogate asigură un “back-up”sau o“rezervă cognitivă”pentru a conserva funcționarea creierului pe o perioadă mai lungă de timp în ciuda daunelor unui accident vascular cerebral sau a unei boli.

Interacționeaza cu oamenii
Relațiile strânse cu ceilalti oameni o mai bună stare generală de sănătate și longevitate. Doar interacțiunea cu oamenii, în varietatea și impredictibilitatea lor, constituie un mare exercițiu mental.
Sentimentul ca poti fi util celorlalti menține capacitățile cognitive. Oamenii care cred ca viața lor are scop rămân în formă și trăiesc mai mult. Activitățile spirituale sau religioase, studiul filozofiei etc. pot promova pentru mulți o viață orientată spre un scop.

O dieta echilibrata!
Păstrează colesterolul, tensiunea arterială și greutatea la niveluri sănătoase, și controlează stresul, pentru a menține creierul bine hrănit și oxigenat printr-un sistem circulator puternic. O dietă echilibrată, bazată pe un consum moderat de grăsimi sănătoase și carbohidrați, bogată în legume și fructe și săracă în sare, promovează sănătatea creierului și reduce riscul de afecțiuni cerebrale dizabilitante, cum ar fi accidentul vascular cerebral și diabetul.

Tratament

Expertii au demonstrat ca tratamentul cu OMOTAURINA reduce semnificativ declinul cognitive la pacientii cu Alzheimer purtatori ai alelei e4 a genei APOE (APOE4+).

16 studii clinice care au implicat numeroase studii facute pe 2000 de pacienti au demonstrat ca tratamentul cu OMOTAURINA in toate fazele dementei, pe o durata cuprinsa intre 7zile-18 luni au adus ameliorarea functiilor cognitive, neurologice si reducerea pierderii de volum al creierului, dupa cum urmeaza:
66,7% dintre pacienti au inregistrat imbunatatire in amintirea indiciilor din testele folosite
39% dintre pacienti si-au imbunatatit intelegerea verbala
40% dintre pacienti si-au amplificat abilitatea de a comunica verbal cu cei din jur
33% dintre pacienti au obtinut imbunatatiri in exprimarea ideilor

De asemenea, un studiu clinic a demonstrat ca tratamentul cu OMOTAURINA determina o reducere semnificativa cu 68% a pierderii de volum al creierului.

In concluzie, OMOTAURINA ajuta impotriva pierderilor de memorie si declinului cognitiv.
Pacienti care au utilizat 100mg/zi de omotaurina timp de 8 saptamini au obtinut imbunatatiri notabile in ceea ce priveste functiile cognitive- memorie, capacitatea de judecata, reducerea scaderii volumului creierului – in toate fazele de dementa.
Omotaurina este bine tolerata de tineri si de varstnici, nu are reactii adverse notabile si nu are efecte negative asupra aparatului cardiac.

 

 

La noi in Romania, suplimentul nutritiv pe baza de Omotaurina se numeste VIVIMIND OMOTAURINA 50mg si se gaseste aici:

 

http://www.qlife.ro/shop/produs/192-vivimind-40-tablete

 

 

Page 1 of 429
 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...