Rate this item
(0 votes)

Echimoza  numita hematom sau vanataie este un esapament difuz al sangelui prin tesuturi care la inceput este o pata rosie, apoi culoarea se schimba succesiv trecand prin nuante de  negru , albastru , violet, verzui, dupa care in urmatoarea  etapa pata se ingalbeneste,iar  dupa aproximativ 21 de zile dispare. De obicei, vanataile apar in urma unei traumatism provocat prin lovituri, striviri, fracturi, intepaturi.

 

Rate this item
(0 votes)

Psoriazisul este o afecţiune inflamatoare a pielii, beningă, acută sau cronică, ce se manifestă prin leziuni roşiatice, inflamate, acoperite de cruste cu scuame argintii. Tratamentul este de lungă durată, leziunile izolate pot fi adesea vindecate, existând tendinţa de remisie urmată de recidivă, uneori agravată, a bolii. Deşi poate fi doar o iritație minoră, psoriazisul are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii persoanelor afectate.

Rate this item
(0 votes)

Ridurile sunt acele pliuri ale pielii care apar in general prin actiunea stratului muscular situat imediat sub piele, corelata cu imbatranirea a pielii. Imbatranirea pielii are practic un dublu mecanism, constand atat in alterarea structurilor celulare, cat si in alterarea structurilor proteice de sustinere .

© 2014 DoctorulMeu. All Rights Reserved