Thursday, 25 January 2018 10:18

Alzheimer boala secolului nostru

Rate this item
(0 votes)Într-o mare măsură, sănătatea creierului tău este în mâinile tale. La fel ca toate organele, creierul se schimbă în timp. Deși masa creierului variază enorm între indivizi, în timp acesta se micșorează ușor iar cortexul devine puțin mai subțire. Pierdem neuroni, iar conexiunile dintre cei care rămân devin mai puțin dense. Neurotransmițătorii scad. Subțierea tecii de mielină, partea izolatoare a axonului, face comunicarea între regiuni mai puțin eficientă.

Deteriorarea celulelor nervoase ( neuronii) duce la aparitia afecțiunile neurodegenerative de tip Alzheimer unde stim ca neuronii funcționează prost sau mor.

In lume 46,8 milioane de oameni traiesc cu dementa conform statisticilor din anul 2015. Acest numar s-ar putea dubla la fiecare 20 de ani.

In tarile cu dezvoltare medie dementa este a 3-a cauza de imbolnavire pentru persoanele din categoria de varsta peste 60 de ani.

In Romania in 2016 existau aproximativ 350.000 de pacienti bolnavi de dementa, asta in situatia in care in anul 2013 existau aproximativ 270 000 de pacienti bolnavi cu Alzheimer in intreaga Europa.

Primele semne de dementa pot aparea cu mult timp inainte de a fi diagnosticat de medic cu Alzheimer. Apariția bolii Alzheimer este corelată cu înaintarea în vârstă, cu toate acestea întâlnim tot mai des si variante de “debut precoce”.Se estimeaza ca 5-20% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani au un deficit cognitive minor. Deci deducem ca exista mai multe faze progresive in dezvoltarea dementei.

Studiile arata ca 10-15% din afectarile minore de cognitie duc in timp la dezvoltarea dementei.In general, persoanele peste 60-65 ani sunt diagnosticate direct cu Dementa usoara, dar exista si forme de dementa care debuteaza precoce cu deficit cognitive minor sau dementa moderata ori direct cu dementa severa.

Care sunt simptomele care ar trebui sa ne ingrijoreze, ce ar putea indica un deficit cognitive minor? Iata cateva dintre ele:

1. Memoria- uitam evenimente recent petrecute sau repetam de mai multe ori aceeasi intrebare inainte de a raspunde.
2. Planificarea, rezolvarea de probleme- ne straduim si reusim greu sa explicam cum vedem noi rezolvarea problemei. Avem foarte clar in minte ca stim foarte clar rezolvarea, insa cand dezvoltam idea nu reusim sa explicam.
3. Atentia- ne este distrasa foarte usor atentia orice zgomot, orice stimul vizual, astfel incat suntem intrerupti des din activitatea care o faceam in acel moment.
4. Limbaj- ne ia mult timp sa gasim cuvantul potrivit pentru a defini un obiect, o activitate, etc.
5. Perceptia vizuala- ne straduim mult sa gasim recunoastem un obiect in 3 dimensiuni, sa apreciem distanta dintre 2 obiecte, etc.


Astfel de simptome pot să afecteze gândirea, capacitatea de mișcare, rezistența, coordonarea, senzațiile etc. De multe ori este dificila diagnosticarea unei tulburari neurodegenerative pentru ca sunt prezinte mai multe simptome și semne diverse, care se referă la mai mult decat un singur sistem..

Bolile neurodegenerative încep în diferite părți ale creierului și cauzează simptome diferite: la Alzheimer prima modificare are loc în hipocampus și cortex și este afectată memoria și asocierile de gândire, capacitatea de judecata, tulburari de limbaj, de comportament, de personalitate, agitatie, uneori chiar halucinatii.Simptomele se agravează și se extind pe măsură ce neuronii mor în întreg creierul.

Cauza bolii Alzheimer este necunoscuta. Dar toti mai multi cercetatori cred ca exista anumiti factori de risc care include: varsta inaintata,prezenta unei gene APOE-4, obezitatea, rezistenta la insulina- metabolismul glucozei, care pare să lege Alzheimer cu diabetul, factori vaculari, dislipidemie,HTA, factori inflamatori.

Expertii au demonstrat ca tratamentul cu OMOTAURINA reduce semnificativ declinul cognitive la pacientii cu Alzheimer purtatori ai alelei e4 a genei APOE (APOE4+).
16 studii clinice care au implicat numeroase studii facute pe 2000 de pacienti au demonstrat ca tratamentul cu OMOTAURINA in toate fazele dementei, pe o durata cuprinsa intre 7zile-18 luni au adus ameliorarea functiilor cognitive, neurologice si reducerea pierderii de volum al creierului, dupa cum urmeaza:
66,7% dintre pacienti au inregistrat imbunatatire in amintirea indiciilor din testele folosite
39% dintre pacienti si-au imbunatatit intelegerea verbala
40% dintre pacienti si-au amplificat abilitatea de a comunica verbal cu cei din jur
33% dintre pacienti au obtinut imbunatatiri in exprimarea ideilor

In concluzie, OMOTAURINA ajuta impotriva pierderilor de memorie si declinului cognitiv.

Pacienti care au utilizat 100mg/zi de omotaurina timp de 8 saptamini au obtinut imbunatatiri notabile in ceea ce priveste functiile cognitive- memorie, capacitatea de judecata, reducerea scaderii volumului creierului – in toate fazele de dementa.

La noi in Romania, suplimentul nutritiv pe baza de Omotaurina se numeste VIVIMIND OMOTAURINA 50mg si se gaseste aici:

http://www.qlife.ro/shop/

 

Read 762 times Last modified on Thursday, 25 January 2018 10:26
More in this category: « Kinetoterapie "Keep Fit" la minte »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...