Wednesday, 14 February 2018 12:34

Iubirea de sine

Rate this item
(0 votes)

Orice iubire care ne-o dorim sa se manifeste in viata noastra este alimentata mult de iubirea de sine.

Ce este insa iubirea de sine? Un text motivational iti va spune: "Crezi in tine, esti fantastic, Nu-ti fa griji, oamenii te plac asa cum esti!"

Insa iubirea de sine este un lucru mult mai sacru si mai misterios.Este o stralucire interioara, o atmosfera de caldura care incepe treptat sa te inunde pe masura ce inveti sa-ti spui DA tie insuti asa cum esti, chiar in acest moment.

Cel mai bun lucru pe care-l poti face din iubire de sine este sa-ti permiti sa FII. Sa fii ce? Tu insuti, bineinteles. Este insasi definitia iubirii de sine.

Sa fii constient de fiinta pe care o reprezinti, fiinta care vrea sa traiasca in tine, prin tine, ca tine. Daca esti sincer cu tine, vei recunoaste ca abia o cunosti pe aceasta fiinta pentru ca ea se afla in mijlocul experientelor tale de viata.

Iubirea de sine inseamna sa ma sustin in tot ceea ce fac, in loc sa mentin un concept despre ce sau cum ar trebui sa fiu.Orice idee despre ceea ce sunt sau ar trebui sa fiu nu e niciodata corecta, intrucat intotdeauna este inferioara prezentei vii care sunt eu, pe masura ce aceasta se dezvaluie altfel in fiecare clipa.

Noi nu suntem o entitate fixa, ci un flux dinamic de experiente, plini de viata in fiecare moment- cand ne dam voie sa ne manifestam.

Daca vei renunta la orice notiune pe care o ai despre tine in acest moment, poti simti ceea ce esti. Daca te poti relaxa pur si simplu in acest sentiment pentru o clipa, fara sa te lasi coplesit de frica, ai putea avea un moment in care sa te simti pe tine insuti ca pe o prezenta vie, o fiinta misterioasa, impenetrabila, deschisa, treaza si gata sa raspunda curentelor schimbatoare ale fiecarei clipe.

Daca te lasi sa fii acea fiinta, chiar daca doar pentru o clipa la inceput, adica ACUM si AICI, iti vei permite sa te relaxezi si sa te conectezi cu tine insuti, oferindu-ti un gust proaspat si imediat al demnitatii si valorii tale inerente.

Aceste momente pretioase si minunate fac posibil sa simti fericirea de a fi in viata, de a fi fiinta care ESTI.Cu cat gusti mai mult din aceasta stare de conectare cu tine, cu atit mai mult ea da nastere unei straluciri interioare, care este experienta imediata a IUBIRII de SINE.

Read 907 times Last modified on Wednesday, 14 February 2018 15:18
More in this category: « TACEREA, motiv de divort

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

 • Cataracta - între mit și realitate

  Termenul de cataractă provine din grecescul „Katarraktes”și se referă la orice opacitate apărută la nivelul cristalinului, care este în mod normal aproape complet transparent.

  Read more...
 • Sindromul de ochi uscat

  Soluții care te scapă de sindromul de ochi uscat

  Una dintre cele mai frecvente probleme oculare este sindromul de ochi uscat. Acesta poate apărea atât la tineri, din cauza activității îndelungate la calculator, dar frecvența crește tot mai mult din cauza înaintării în vârstă.

  Read more...